CREATIEF   COACHING

Creativity involves breaking out of established patterns in order to look at things in a different way.” 
Edward de Bono
 (Malta, 1933)


Creatief coaching  is een manier om de weg terug naar jezelf te vinden door middel van werken met beelden, dromen, intu´tie training, het stimuleren van je fantasie en vooral ook simpel plezier. Kunstzinnige materialen zoals klei, verf, krijt en het werk met steen kunnen hierbij behulpzaam zijn en een plezierige manier om  dit proces te onderzoeken. Ook naar buiten gaan, op zoek naar stimulatie in toevalligheden op je pad, in een museum of de natuur behoort tot de mogelijkheden van coaching. 

Intu´tie is nauw verbonden met de functies van de rechterhersenhelft. Onze maatschappij geeft er de voorkeur aan ons van jongs af aan de eigenschappen die met de linkerhersenhelft geassocieerd worden bij te brengen. Logisch denken,  de tijd in de gaten houden, abstracte concepten te kunnen begrijpen en benoemen, gedrag dat gebaseerd is op redelijkheid en gemotiveerd door kennis. Alles wat daar van afwijkt heeft al heel gauw een 'label'. Tegen de tijd dat we volwassen zijn kennen en durven we nauwelijks nog een andere manier te gebruiken om de wereld waar te nemen.

Kleuren, materialen en beelden zijn middelen om complexe themas in je leven te benaderen zonder  erover te hoeven praten of ze te analyseren. Dit betekent niet dat je geen idee hebt waar je mee bezig bent. Er zijn methodes om te werken met de dingen die je, vaak onbewust, hebt gemaakt om zo hun betekenis te ontdekken.  Vaak hebben ze een relatie met je dromen en met dingen die je misschien wel vaag wist waar je maar die je niet aan de oppervlakte kon brengen.
Vooral ook zijn ze een bron van onaangeboorde energie.

De creatieve sessies zijn geschikt voor tijden dat je een verandering in je leven wilt maken, oude patronen wilt doorbreken, wilt werken met fysieke klachten of een verandering in je relatie wilt maken. Of gewoon wanneer je jezelf op een nieuwe manier wilt leren kennen.
Je hoeft niets te weten van kunstzinnige methodes en er is geen ervaring voor nodig.PROJEKT VERANDERINGCreatief coaching is mogelijk door het boeken van individuele sessies of door een coaching traject van drie maanden te volgen dat je naar eigen agenda kunt samenstellen.  Het is een combinatie van zes sessies van twee uur en werken aan opdrachten met e-mail ondersteuning, waarbij je op een intensieve manier zonder veel tijds-investering aan een (levens-) doel van je eigen keuze kunt werken.
Meer over het werk met
 
beelden en symbolen 


naar boven