Home Werkwijze Creatief coaching Innerlijke reis Readings Workshops Projekt Verandering Een stukje biografie Tarieven en boekingenINTU¤TIE TRAINING

een individueel traject van 7 sessies


Wat is intu´tie, waar bevindt zich onze intu´tie, hoe zijn we het gebruik van onze intu´tie  kwijt geraakt, en hoe kunnen we dat weer hervinden?

 
In onze drukke wereld met een overdosis aan informatie hebben we geleerd om het meeste van wat we met onze vijf zintuigen waarnemen te onderdrukken, zodat we ons kunnen concentreren op de opgaven waar we mee bezig zijn.
Het is inderdaad lastig om een drukke straat over te steken als je bezig bent de geur van de lente op te snuiven, of met wat je vanavond weer eens zult koken. En toch doen we dit de hele dag door. De lentegeur wordt het eerst onderdrukt, omdat het zelden een prioriteit is -daarom is vrijwel het eerste wat we doen, bij aankomst op een vakantie oord, de geur opsnuiven van de nieuwe omgeving! Hier vinden we dan ook de sleutel voor het opnieuw leren vertrouwen op onze intu´tie: je moet andere prioriteiten gaan zetten

Intu´tie is gebaseerd op het vermogen de essentie en de nuances van alles wat we tegelijkertijd waarnemen te kunnen extraheren. In deze training leer je je individuele zintuigen kennen en hoe ze om te zetten tot een hogere vorm van bewustzijn, zoals bij het oeroude alchemistische proces van brouwen, rijpen en distilleren.

STEL JE EIGEN TRAJEKT SAMEN

Soms wil je liever in volledige privacy je leven opnieuw bekijken, de vragen die je hebt en de worsteling met de antwoorden liever bespreken met iemand die volledig buiten je dagelijkse leven staat. En de volle aandacht krijgen, die een cursus of groeps-workshop niet kan bieden.
Dit trajekt van 7 sessies  van twee uur biedt je de gelegenheid intensief aan jezelf te werken in de tijd dat jou het beste uitkomt, je bepaalt zelf de frequentie van de sessies en tussendoor krijg je e-mail begeleiding.

Heb je het gevoel dat je maar doorgaat met de routine in je leven, werken, boodschappen doen, weekend, uitgaan, slapen, werken....dat je je bewust bent van het feit dat de tijd steeds sneller gaat, het nieuws steeds slechter wordt, maar je er niks aan doen kunt? Was je ooit anders, had je wensen en dromen en zocht je naar een nieuwe horizon, geloofde je in jezelf? Of trek je juist alles aan en maak je je voortdurend zorgen over de mensen van wie je houdt, je uiterlijk, de toestand van de wereld, het lawaai en de vervuiling? Heb je moeite in slaap te vallen, of wordt je wakker en pieker je zonder dat je weer kunt slapen, om moe wakker te worden? Of heb je juist alles bereikt wat je ooit wenste, een goede baan, een prima relatie, een fijne familie, maar voel je je in het geheim steeds ongelukkiger? Misschien is het tijd om op zoek te gaan naar je oorspronkelijke intu´tie....Zonder je intu´tie raak je de weg kwijt, jezelf kwijt, kun je allerlei lichamelijke en andere stress-gerelateerde klachten gaan ervaren, van burn-out tot slapeloosheid, die dan weer meer stress veroorzaken kan. Een vicieuse cirkel.

Daar we in ons dagelijkse leven vooral gericht zijn op de uiterlijke werkelijkheid van het leven, gaan we in deze training juist met de innerlijke kant ervan werken, door het leren opnieuw waar te nemen en verwerken van je indrukken, merken waar je grenzen liggen of ze juist te verleggen, het leren (op tijd) opmerken van lichamelijke signalen, het gebruik maken van innerlijke beelden, werk met dromen en met dagdromen. Voor een meer volledig overzicht van de werkwijze, zie hier.
Ook creatieve middelen zoals krijt, verf of klei worden ingezet, omdat die sterk helpen bij het in kontakt komen met je intu´tie. Af en toe gaan we naar buiten om de dingen die je geleerd hebt in de praktijk te brengen en de wereld op een nieuwe manier te beleven. Je krijgt oefeningen mee om thuis verder te werken en e-mail ondersteuning tussen de sessies door. Een eerste verkennend gesprek is vrijblijvend, besluit je het traject niet te volgen, dan telt alleen dat eerste uur, ga je wel door, dan is het inbegrepen. Hoeveel tijd je tussen de sessies wilt laten, bepaal je zelf, zodat je in je eigen ritme werkt. Het gaat om jouw leven, en daar heb je niet alleen de volledige verantwoordelijkheid voor, maar ook de volledige vrijheid om de regie erover in eigen handen te nemen.“You have to leave the city of your comfort and go into the wilderness of your intuition.
What you'll discover will be wonderful. What you'll discover is yourself.”


 Alan Alda  (American actor, b.1936)


omhoog